Zajímavá literatura

V tomto článku najdete odkazy na zajímavou literaturu nejen přímo na téma Canisterapie, ale i na ostatní témata, s kterými se v praxi canisterapeutických týmů setkáváme. Pokud někdo z vás nějakou zajímavou literaturu doporučujete, pošlete mailové info na adresu sdružení nebo adresu admina (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.) a postupně budeme seznam doplňovat.

Lidský vztah jako součást profese

Reminiscence: pes svou přítomností často vyvolává vzpomínky, je proto dobré, jestliže máme o práci se vzpomínkami základní povědomí.

Motivační prvky pro práci se seniory: pes je sám o sobě motivační prvek. Můžeme s jeho pomocí motivovat cíleně a vědomě tak, abychom naplňovaly potřeby seniora, s kterým pracujeme.

Autismus a hra: řada týmů pracuje s dětm (případně i dospělými) s poruchami autistického spektra. Jak přistupovat k přípravě aktivit?

Smyslová aktivizace: koncept aktivizace seniorů, který se začíná rozšiřovat v Domovech seniorů. Je dobré vědět "o čem to je" a  hledat cesty, jak koncept smyslové aktivizace uplatnit i při canisterapeutických aktivitách

Volnočasové aktivity pro seniory: inspirace není nikdy dost

Rychlý kontakt

Canisterapeutické sdružení Jižní Morava, z.s.

Lipov 283, 69672 Lipov,

Mobil: +420 604 968 975