Aktivizace seniorů v pobytových zařízeních s využitím metody canisterapie
Pozvánka ke stažení ZDE
Přihláška ke stažení ZDE
Členové Canis sdružení – 50% sleva na základě doložení dokladu o zaplacení poplatku za seminář.

Nemocnice Břeclav hledá canisterapeutický tým. Frekvence návštěv max. jednou týdně v odpoledních hodinách, na cca hodinu. Smlouva, měsíční příspěvek na krmení psa. Práce u lůžka za asistence sestry z oddělení.

Více info:

Mgr. Ludmila Jeřábková
hlavní sestra
Nemocnice Břeclav, p. o.
U nemocnice 1
690 74 Břeclav

Poptávka ukázky canisterapeutické práce pro ZŠ Masarova v Brně Líšni.

Akce se koná dne 29.3.2017 od 8-15 hod,  jedná se o jednorázovou akci, poměrně velkou, cca 120 učitelů a žáků z několika zemí.Komunikačním jazykem bude angličtina, ale je k dispozici paní učitelka angličtiny pro překlad.

Pro více informací pište na veronika.lapsanska@llp.cz
( obsah příspěvku byl zkrácen)

—————————————————————————————————————-

Dům Naděje v Brně – Řečkovicích hledá canisterapeutický tým, frekvence návštěv 1x měsíčně v dopoledních hodinách 9.00 – 11.00. V případě zájmu kontaktujte Danu Švubovou nebo Miroslavu Opletalovou, instruktorky terapie na tel. 549215177.

—————————————————————————————————————-

Dům Naděje v Brně – Vinohrady hledá canisterapeutický tým, frekvence návštěv 1x 14 dní. V případě zájmu kontaktujte pí Mgr. Ing. Elišku Vondráčkovou, vedoucí na tel. tel. č. 608 537 532, www.nadeje.cz

POZOR! DŮLEŽITÉ!

Vážení členové,

jelikož nebyla v tomto roce včas svolána členská schůze, na které by se po 3 letech měl volit předseda sdružení, navrhuje současné vedení tuto členskou schůzi svolat na jaro 2013, pokud by pro většinu členů sdružení byl tento postup neakceptovatelný, proběhne členská schůze počátkem ledna 2013.

Prosíme členy, aby vyjádřili své přípomínky k tomuto postupu na email uvedený v kontaktech.

Děkuje předseda sdružení.

Nabídka velmi kvalitních štěňátek Flat Coated Retrievera po výborných rodičích. Vhodná pro využití v canisterapii. Podrobné informace pro zájemce ZDE.

——————————————————————————————————————

VÝZVA PRO ČLENY NAŠEHO SDRUŽENÍ:

PROSÍME O KONTROLU PLATBY ČLENSKÝCH POPLATKŮ, U NĚKTERÝCH ČLENŮ
JEŠTĚ STÁLE CHYBÍ PLATBA NA ROK 2012!

ZÁROVEŇ CHCEME POŽÁDAT VŠECHNY ČLENY, ABY SI ZKONTROLOVALI PLATNOSTI
VYDANÝCH CERTIFIKÁTŮ
, POKUD NĚKDO POTŘEBUJE PLATNOST PRODLOUŽIT,
ZAŽÁDEJTE SI O NĚJ NA ADRESE — ctsjm@seznam.cz

VŠEM ČLENŮM CHCEME PODĚKOVAT ZA SPOLUPRÁCI A ZA TO, CO DĚLAJÍ PRO JINÉ
….

HEZKÉ PRÁZDNINY A LETNÍ DNY DOVOLENÝCH

o.s. CTS JM

Vážení členové,

spřízněné Občanské sdružení Tlapka pořádá 4. 4. 2012 Exkurzi do Speciální školy Elpis v Brně, Malé povídání o canisterapii a Praktické ukázky práce handicapovaných dětí se psy. Pozvánka a přihláška na akci ZDE.

Vážení členové,
byli jsme kontaktováni Domovem pro seniory s prosbou, citace:

Sháníme dobrovolnici na canisterapii v Domově pro seniory v Brně Líšni na Okružní. V případě zájmu prosím kontaktujte sociální pracovnice: Bc Monika Zouharová, Mgr. Marie Přidalová, tel. 545 549 371,  545 549 392,  www.okr.brno.cz.

Vážení členové,
byli jsme kontaktováni paní magistrou Páralovou s prosbou, citace:
Hledáme pro naše pracoviště Ibsenova v Brně Lesné canisterapeuta se psem nebo psy pro pravidelné docházení za našimi najstaršími dětmi do Praktické školy(www.ibsenka.cz).
Bližší informace na: sandra.paral@seznam.cz nebo 774 917 413.

Vážení členové,
byli jsme kontaktováni slečnou Tesařovou ze Znojma se zdvořilou žádostí, citace:
Dobrý den, jmenuji se Magda Tesařová a v rámci své absolventské práce na vyšší odborné škole sociální v Jihlavě, se pokouším zajistit průběh canisterapie v různých zařízeních ve Znojmě. Nyní bych byla velmi ráda, kdyby se našel dobrovolník, který by mohl dojíždět do dětského centra ve Znojmě, konkrétně do sloučené přípravné třídy pomocného stupně a rehabilitační třídy. Jsou zde děti od 6 do 18 let s různými stupni postižení, včetně dětí zcela ležících.
Obracím se proto na Vás, Canisterapeutické sdružení Jižní Morava, zda by se ve Vašich řadách nenašel dobrovoník, který by měl o provádění této canisterapie zájem. Canisterapie by ovšem musela probíhat v dopoledních hodinách, jelikož je zde časový režim stejný jako ve škole a po obědě si již pro děti chodí rodiče. Samozřejmě bychom se s ředitelem zařízení domluvili na proplácení cestovného, které by jste si určili.
Předem moc děkuji za odpověď
s pozdravem
Magda Tesařová, Znojmo
studentka vyšší odborné školy sociální v Jihlavě
Kontakt: magdik.t.1@centrum.cz

Vážení členové,
byli jsme kontaktováni paní Novákovou z Brna se zdvořilou žádostí, citace:
Pracuji jako sociální pracovnice v Domově pro osoby se zdravotním postižením Nojmánek na Neumannově ulici v Brně. V současné době hledáme pro naše klienty canisterapeuta (nebo canisterapeutický tým), který by k nám mohl pravidelně docházet. Podrobnosti je možné domluvit na e-mailu css_nojmanek@centrum.cz nebo telefonním čísle 543 245 450.
Děkujeme.

Z důvodu dlouhodobého neplacení členských příspěvků bylo zrušeno členství dvanácti členům a dva členové byli ze seznamu odstraněni na vlastní žádost.

19. září 2009 se ve Vilémovicích koná Běh naděje,
bližší info na www.vcelapromoravskykras.cz.
Akce proběhne od 13. hodin cca do 17 hodin, na travnaté ploše na náměstí.
Jako součást této akce by měla proběhnout prezentace canisterapie. Pořadatelé jsou schopni zajistit zázemí v podobě párty stanu a proplatit cestovné.
Pokud budete mít zájem zúčastnit se této akce, kontaktujte pořadatelku, paní Evu Zigalovou na telefonu 777 563 395 nebo na e-mailu ziganova.eva@seznam.cz, která vám poskytne i veškeré informace.

Koncem června došlo k přemístění webu do redakčního systému MZLU. Prosíme členy, aby si překontrolovali správnost osobních údajů v seznamu členů.
Děkujeme.

!DŮLEŽITÉ! Byl aktualizován seznam členů.
Prosíme všechny členy sdružení, aby si zkontrolovali zveřejněné informace a jejich správnost. Noví členové mají uvedeno pouze jméno, pro uveřejnění dalších osobních informací kontaktujte prosím webmastera. Děkujeme.
Kontakt na webmastra: salanska@sci.muni.cz
V textu prosím uvádějte členské číslo a informace, které chcete v seznamu členů zveřejnit.

ZÁJEMCI O AKTIVNÍ CANISTERAPII V BRNĚ – dopoledne, čas od 8:00 do 9:00 hod. Místo – MŠ Kociánka.
V případě zájmu kontaktujte pana inženýra Jana Martinka, Božetěchova 93, 612 00 Brno-Královo Pole.
Kontakt mobil – 604 528 565.

Vážení členové,
byli jsme kontaktováni panem Vorlem z Kuřimi se zdvořilou žádostí, citace:
Máme doma černého 1,5 ročního labradora (slyší na jméno Blek), o kterého se však kvůli rodinné situaci už nemá kdo starat. Je to velký mazel, poslušný a velmi učenlivý — zvládá základní příkazy a svého času se uměl vyčůrat i na povel, tyto příkazy už však s ním nemá kdo opakovat. Myslím, že by byl vhodný právě na canistoterapeutické účely, protože je ohromně přítulný. Neměli byste prosím o něj zájem jako dar? Nebo nevíte o někom, či nějaké organizaci, kde by takový dar uvítali?
Byl/i bychom Vám moc vděční a určitě i Blek by se cítil lépe někde, kde by na něj měli lidé více času. Předem děkuji za odpověď.

Víte-li o dostupné možnosti či by byl z vaší strany zájem, ozvěte se prosím na e-mail: p.vorel@googlemail.com.

Vážení členové,
byli jsme kontaktování paní Kateřinou Szákalovou ze sdružení Rozum a Cit, které podporuje pěstounské rodiny.
V termínu 22.- 24.srpna pořádají v okrese Blansko, v penzionu Zámeček Hodonín, obec Lysice víkendový pobyt pro rodiny, které přijali do pěstounské péče handicapované děti. Rádi by rodinám zprostředkovali zážitek v podobě canisterapie. Předběžně počítají s účastí kolem 15 dětí. Naše služby by rádi využili v Ne 24.8. cca 10:00-12:00.
Více informací: www.rozumacit.czwww.pestounskapece.cz.
Tímto prosíme ochotné členy, aby se ozvali na tel.: 723 457 066 (pí. Szakálová)
V době 18. — 29.7. pak 732 532 557 (v rámci dovolené, kolegyně pí. Šťetková)

!DŮLEŽITÉ! Byl aktualizován seznam členů.

Nakladatelství DONA vydává knihu s názvem ZOOTERAPIE ve světle objektivních poznatků:
ZOOTERAPIE

Účet sdružení je aktivován. Bližší informace zde.

Zápis z členské schůze konané dne 24. 11. 2007 k dispozici zde.

Vážení členové, byli jsme požádáni paní magistrou Urbanovou o pomoc. Elokovaná pracoviště Srdíčko – Šelepova a Rehabilitační stacionář Labská hledají canisterapeutické týmy pro pravidelné provozování canisterapie.